집밥요리

메추리알조림 쉽게 만들어요. 밑반찬으로 최고!!! | 반찬 | 집밥

우와한식사 2024. 4. 23. 12:00
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오늘의 요리는 정말 간단하지만 
맛있는 메추리알 조림입니다.
Today's cook is really simple 
but delicious boiled quail eggs.

깐메추리알(270g)을 이용했어요.
I used peeled quail eggs (270g).


깨끗이 헹구어 주세요.
Please rinse thoroughly.

냄비에 메추리알을 넣고 물(1컵)을 넣습니다.
Place quail eggs in a pot and add 1 cup water.

간장(1/4컵)을 넣고
Add soy sauce (1/4 cup)

맛술(1/4컵)을 넣어요.
Add cooking wine (1/4 cup).

5cm 크기의 다시마 2장 넣고 잘 저은 후 끓이면 됩니다.
Add 2 pieces of 5cm-sized kelp, stir well, and boil it.

끓어오르면 거품을 한번 걷어 내면 좋아요.
When it starts to boil, remove the foam once.

5분 정도 끓인 후 다시마는 건져내요.
Boil it for about 5 minutes and remove the kelp.

색이 변할 때쯤 설탕( 숟가락)을 넣어요.
Add sugar when the color changes.

올리고당 (2숟가락)을 넣어요.
Put in the starch syrup.

올리고당을 첨가하면 윤기가 나요.
If you add the starch syrup, it will shine.

마지막으로 참기름(1숟가락)을 넣어요.
Lastly, add 1 spoon of sesame oil.

참기름은 입맛에 따라 적게 넣거나 생략하셔도 됩니다.
You can add less sesame oil 
or omit it depending on your taste.

이제 불을 끄면 완성이에요. 너무 간단하죠?
Now turn off the gas stove and it's done. 
It's too simple, right?

예쁘게 담으려고 했는데 ㅎㅎㅎ우두두..
Oh, I was going to put it on a plate

이렇게 바로 해서 먹으면 정말 맛있어요.
It's really good if you eat it right away.


휘리릭 초간단 밑반찬으로 최고예요.
It's the best as a very simple side dish.

그럼 안녕히 계세요.
Goodbye.

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